Назад до Трифазни мрежови инвертори Huawei Technologies Co., Ltd.

10kW трифазен мрежов / хибриден инвертор Huawei SUN2000-10KTL-М1

Арт.№: 1443 Принтирай
ППЦ:
 
лв.
 
лв.
3955.00
 
лв.
Валидност на промоцията
В наличност
Доставка и плащане
бр.
Бърза поръчка
без регистрация!
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:

Huawei SUN2000-10KTL-M1 е трифазен мрежови инвертор, който има възможност да работи, и като хибриден инвертор, след монтаж на BMS управление и батерия към системата. Мощност на инвертора 10 000W, с два стринга и два MPPT тракера. Ако не желаете да връщате ток в мрежата на ЕРП, трябва да се добави трифазен ограничител към оборудването на системата.

ВАЖНО: Когато използвате трифазните инвертори за домашна употреба, трябва да знаете следното – трифазните инвертори работят само и единствено с БАЛАНСИРАНИ фази – тоест инверторът винаги дава равно количество енергия разпределено по трите фази! В случайите когато имате трифазно захранване, но нямате трифазни консуматори, се получава следното – вашите фази най-вероятно не са равномерно натоварени и са с общ товар от 5kW(пример), но по следия начин:


Фаза 1   Фаза 2   Фаза 3

3kW     1.5kW    0,5kW

Но когато инверторът се ограничава, той отчита обща консумация 5kW от Smart Power Sensor-a(електромера) и разпределя енергията по следния начин:

Фаза 1   Фаза 2   Фаза 3

1,66kW 1.66kW 1,66kW

В този случай системата ще има 1.4kW недостиг по първа фаза и ще ВРЪЩА 0.16kW по втора фаза и 1.16kW по трета фаза ОБРАТНО в мрежата! Няма настройка която да елиминира този начин на работа. Затова препоръчваме, когато имате трифазна партида, но монофазни консуматори, да избирате един от следните варианти:

  1. Прехвърлете повечето големи/основни консуматори на една от фазите и захранете само нея с монофазен инвертор.
  2. Слагате 3 отделни по-малки инвертора на всяка от фазите, с три отделни електромера и така те се контролират независимо една от друга. Това обаче има своя недостатък, че по най-малко натоварената фаза, инвертора бездейства през голяма част от времето, затова препоръчваме горния вариант.
10kW трифазен мрежов / хибриден инвертор Huawei SUN2000-10KTL-М1
10kW трифазен мрежов / хибриден инвертор Huawei SUN2000-10KTL-М1
3955.00
 
лв.
Купи

Информация

Характеристики

Тегло (кг.)
17.00
loading...