Назад до Възобновяема зелена енергия

Инвертори

Инверторите са устройствата във фотоволтаичните системи, които служат да преобразуват произведеното електричество от фотоволтаичните панели, в променливо напрежение. Тоест те превръщат правия ток в променлив, като директно го подават за ползване към Вашата домашна или към обществената електрическа мрежа, с цел продажба. Основния параметър, по който се избира един мрежов инвертор е мощността му, която може да варира от 1.5kW и да достигне до нива от 300kW мощност за един инвертор. Без инверторите не може да се ползва тока произведен от една фотоволтаична централа във вътрешните потребителски мрежи ниско напрежение на 230V/50Hz. Устройството е толкова важно в изграждането на системата за производство на ток, колкото и фотоволтаичният панел. Образно и метафорично казано, инвертора е мозъка и интелигентната част, във фотоволтаичната система. Избора на качествен инвертор от доказан производител, ще Ви гарантира безгрижие и спокойствие, при ползването на устройството и не на последно място, куп спестени финансови средства.

Филтри
114 Продукта
По уместност
По уместностНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

Инверторите се разделят на няколко групи в зависимост от своето приложение и работа:

1. Off grid инверторите, са пригодени към така наречените островни системи. Те могат да работят, както с мрежово захранване, така и с акумулаторни блокове (батерии). Важно при тях е, че те не могат да връщат ток в мрежата. Също така, при достигане на максимума на товар, те се байпасират и подават ток само от мрежата на ЕРП-то. 

2. Hybrid инверторите, са много близки по функции до островните, като основните разлики са, че те могат да връщат остатъка в мрежата на ЕРП и могат да смесват тока от фотоволтаиците и мрежата на ЕРП-то. 

3. On grid или мрежовите инвертори, работят със захранване от мрежата на ЕРП. Някой производители са създали устройства, които могат да накарат мрежовите инвертори да работят и с батерии. В основата си обаче те не могат да зареждат акумулатори /батерии/.

Препоръката Ни е да купувате техника на доказани марки и производители, тъй като разликата в качеството и живота на инверторите е доста голяма! 

loading...